1-IMG_0683a
1-IMG_0679
1-IMG_0678
logo-kruithuis-kleur
1-IMG_0314
1-IMG_0305

Op 28 november 2015 opent Joanna Julia Smolarz de deuren in Hellevoetsluis.

“Kunstatelier Het Kruithuis”

U bent van harte uitgenodigd hiervan getuige te zijn.

Op deze feestelijke dag zal om 12.00 uur Dhr. Van den Ban tijdens een toespraak symbolisch de sleutel van het Kruithuis overhandigen aan Joanna Julia Smolarz. Joanna zal vanuit deze historische locatie haar kunsten, kennis en creativiteit  gaan overbrengen aan cursisten o.a. door middel van cursussen en workshops maar ook creatieve kinderfeestjes zullen deel uit gaan maken van Joanna’s activiteiten.

Naast de toespraak van Dhr. Van den Ban zullen er nog gastsprekers aanwezig zijn waaronder Sandra Stakel van stichting TANTE JOY. De reden van deze toespraak maken we pas tijdens de opening bekend.

Wij hopen u alle te mogen ontmoeten tijdens deze opening waar natuurlijk ook de kunstwerken van Joanna zelf uitgebreid bekeken kunnen worden.

U bent van harte welkom tussen 11.30 en 16.00 uur. Officiële opening vind plaats om 12.00h

Wie is Joanna Julia Smolarz?

 Joanna Julia Smolarz is na haar opleiding aan de kunstacademie in Krakau (Polen) en de Facultad de Bellas Artes in Sevilla (Spanje) werkzaam als autonoom beeldend kunstenares.

Bekend van o.a. de Nationale Kunstdagen en Dutch Master Painters  alsook de lessen, cursussen en workshops die ze dagelijks geeft heeft Joanna al vele jaren ervaring in het begeleiden van zowel beginnende als vergevorderde in alle leeftijden, en haar eigen unieke manier ontwikkeld voor een positieve en constructieve begeleiding.

Wat is het Kruithuis?

Het Kruithuis is gelegen achter de Brielse Poort en het poortwachtershuis en altijd een gewaardeerde bezienswaardigheid in de Vesting.

De schitterende ligging aan het uitgestrekte Haringvliet heeft een belangrijke rol gespeeld in het verloop van de geschiedenis voor Hellevoetsluis. Niet voor niets is het een 'Vestingstad aan het Haringvliet'. De Vesting, met haar havens en verdedigingswerken, herbergen een rijke schat aan historie.  Het kruithuis is gebouwd in 1665 en dienden vanzelfsprekend als opslag van het kruit. Gedurende de wintermaanden lagen immers tientallen oorlogsschepen veilig geborgen in de haven, afgetuigd en ontdaan van een groot deel van de uitrusting. Het kruit lag zolang opgeslagen in het kruithuisje.

Joanna en het Kruithuis ?

De ideale combinatie waar moderne cultuur en geschiedenis wordt samengevoegd.

 

Kunstatelier Het Kruithuis, Opzoomerlaan 130,  3221 AP  te Hellvoetsluis

Parkeren tijdens deze dag kunt u aan de andere zijde van de straat en voor museumschip de Buffel.